"No dog, it's chicken" - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Esther Mikhout - WaarBenJij.nu "No dog, it's chicken" - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Esther Mikhout - WaarBenJij.nu

"No dog, it's chicken"

Blijf op de hoogte en volg Esther

09 Maart 2007 | Thailand, Chiang Rai

Het was de tweede werkdag in de hilltribe, het huisje wat we aan het bouwen waren schoot al aardig op ... Er was nog een klusje, even naar het andere dorpje om wat spulletjes te halen. Ik en Loes bleven achter, de rest ging mee...
Het duurde behooooorlijk lang en we vroegen ons al af wat voor klusje het zou zijn... Na een paar uur waren ze eindelijk terug! En hoe, totaal geschokt kwamen ze ons het verhaal vertellen:
De meiden waren klaar in het dorpje en wachtten op Sam om terug te gaan... Sam kwam eraan met een zak in zijn hand, waar iets levends in zat. Voor de grap riepen de meiden al "dog dog dog"?!!! Sam zei, no dog, it's chicken! Gerustgesteld gingen de meiden naast de zak achterin de truck zitten.
Na een paar minuten rijden begon de zak te bewegen en hoorden ze piepgeluidjes eruit komen... Bedenkelijk keken ze elkaar aan, een kip piept toch niet?! Nog geen paar seconden later begon het te blaffen en te grommen, mijn God dachten ze, het is WEL een hond!!!!! De hond werd ietwat agressief en begon aan een ontsnappingspoging, de meiden waren inmiddels in de andere hoek van de truck gekropen...
Het duurde niet lang meer en de hond heeft zijn enige kans op overleven kunnen vergeten, want bij aankomst bij het huis waar Loes en ik zaten te wachten, werd de keel meteen doorgesneden... Dit gedeelte hebben wij gelukkig gemist, maar uit nieuwsgierigheid toch de rest gevolgd.
Voorzichtig gingen eerst Loes en ik kijken, de hond lag inmiddels in het vuur, helemaal verkoold. Zn pootjes en staart werden afgehakt... Vervolgens werd hij naar het water gesleept om zijn huid eraf te schrapen, ook de kop werd er nog even afgehakt. Inmiddels liep er een Thaise Akha man met een stuk staart in zijn mond en een ander met een poot ... (Tsja ... normen en waarden zullen we maar zeggen ;))
Goed, de hond werd open gesneden en de organen werden eruit gehaald en gewassen. Dit alles werd in kleine stukjes gesneden en in de wok gegooid! En ja, dit lag dus even later op mijn bordje... Denkende aan Dodi en Twinkle had ik nooit gedacht dat ik het werkelijk zou eten, maar mijn oerinstinct kwam naar boven en heb het toch gegeten!!! Erg lekker was het niet, zwaar ranzig ook niet... Zat een hoop kraakbeen in, dus heb het maar bij een stukje gelaten!

Dodi en Twinkle, mochten jullie nu in angst leven, wees niet bang, de fysieke skills beschik ik natuurlijk wel, maar mentaal laat het wat te wensen over ... ;)

Dit was het eerste barbaarse wat ik heb meegemaakt, zal nu even vertellen wat ik allemaal uitspook hier!

Zaterdag met de hele groep vanaf Koh Samet vertrokken naar de projecten. Halverwege moest ik afscheid nemen van mijn Schotse en Engelse vriendinnetjes, wat me verrassend genoeg nogal zwaar viel... Heb dan ook voor het eerst sinds mijn verblijf hier echte tranen laten gaan! :( ...
Vervolgens zijn Loes, Eline, Moniek, Isabel, Famke, Roos, Matthew en ik in Bangkok met de nachtbus naar het noorden van Thailand vertrokken (Chiang Rai)...
Ik en Moniek hadden de eerste bus, die om 19.30 vertrok... We hadden een VIP bus dus heeeeeerlijk slapen! Helaas stond de airco op -10 en vonden ze het nodig om om 1 uur 's nachts de muziek hard aan te zetten en vervolgens een stop te maken om te eten (???)! Met een blik op onweer ben ik de bus uitgerold en heb even wat drinken gehaald... Daarna terug, maar na een paar minuten vroor ik bijna dood, en was ik genoodzaakt om mijn slaapzak te zoeken, die Moniek ergens bovenin had gelegd...
Grommm... Eerst over Moniek heen klimmen, zonder haar wakker te maken!!! Toen zoeken... Gelukkig had ik 'm snel gevonden en heb ik de rest van de rit heeeerlijk warm geslapen!
Erg chagrijnig reageerde ik toen de man achter me opeens op mijn hoofd ging kloppen en Chiang Rai riep. No no no riep ik! Maar toch wel, we waren al aangekomen. Mo en ik moesten natuurlijk al onze zooi nog bij elkaar rapen en zijn een kwartier later uitgestapt :D!
Direct de taxi ingegaan naar het huis waar we dus tijdens de weekenden verblijven.
Het ligt net buiten het centrum van de grote stad, relaxed dus.
Bij het huis aangekomen werden we belaagd door 4 honden en 10 puppies, echt suuuuuper lief!!!! Even een half uur gespeeld en gewacht op een teken van leven daar... Er kwam al snel een gozer naar ons toe die ons uitlegde wie die was, waar we konden slapen etc.
Meteen het bed ingedoken en rond een uur of 11 weer wakker. Inmiddels was de rest er ook.
Na de lunch naar de stad gegaan, om te internetten etc. Mijn blik viel natuurlijk meteen op een Italiaans restaurant :D Hmmmm en een ijssalon, welke ik uiteraard allebei even heb getest. En ja, een dikke 10!!!

Vanaf maandag gingen we werken... Maandagmorgen hadden we eerst een meeting en rond een uur of half 11 werden we naar de hilltribe village gebracht. De projecten die we gaan doen zijn bij de zogenaamde Akha stam.
In de hilltribe village werden we gedropt bij een huis met wat Akha huisjes ernaast (bamboe, hout en riet ofzo)... Er waren al 2 vrijwilligers aan het werk: Heiltje, een Nederlands meisje en Jaouma, een Spaanse gozer.
Even kennis gemaakt, spullen gedropt en mee gaan werken. Het werk bestond uit boomschors van de bomen afschrapen met een kapmes ... (vanaf nu even NIET visualiseren graag) ;)
Dit deden we dinsdag en woensdag ook...
Donderdag hadden we 's morgens vrij, de meiden dan, om te rusten. 's Middags zand en stenen verschept (jaja).
Vrijdag hadden we een vrije dag :D!!! Hier kom ik later op terug...
De werktijden zijn van ongeveer een uurtje of half 10 / 10 uur tot 12.30, dan een uur pauze en rond een uurtje of 14.00 weer aan de slag, tot 16.00! Heel relaxed, maar ook wel nodig, want het werk is behoorlijk zwaar. Mijn rug voelt dan ook alsof ik dagenlang gemarteld ben, maar goed, gewoon doorgaan he!
's Avonds eten we rond 19.30 en in de tussentijd lopen we door het dorp, schrijven we in ons dagboek, lezen we boeken of luisteren we muziek. Na het eten gaan we vaak kaarten en vinden de Thaise mannen het onwijs leuk om ons whiskey te laten drinken. Lees: gore zooi! Toch een glaasje meegedaan, daarna meteen naar mn kamer gerend, uit angst dat ze me nog meer gingen voeren ;)!
Het naar bed gaan is nog het meest spannende, vooral als je naast Moniek ligt. Zodra het licht uitgaat hoor je iedere minuut een hoop gekrijs, voel ik gespartel en zie ik een Moniek die als een klein meisje een beetje jammerend naast mij zit. "Waarom word ik alllltijd aangevallen, er zaten er echt 4 in mijn slaapzak!!! Aaaaahhh"!!!!! Oke ze heeft gelijk, iedere avond was ze ook zwaar de lul, alle torren en nachtvlinders hadden het op haar gemunt haha en ik kon het natuurlijk niet laten om echt heel hard te lachen!
Stel je even voor: ik en Eline liggen rustig in de slaapzak... Het gespartel en gegil begint en Eline en ik duiken automatisch meteen onze slaapzak in, uit angst dat het monster ook ons aan zal vallen! Na een minuut komen we eruit om de zaklamp te pakken en het gruwelijke dier dat het op Moniek gemunt had te doden!!!
Dit ongeveer 5x achter elkaar haha!
Gelukkig kwam ik erachter dat het geestdodende werk mijn brein nog niet had aangetast en kreeg ik het briljante idee om het buitenlampje aan te doen, zodat de beesten daarheen zouden vliegen. Dit was echt DE oplossing!
(Het huis is namelijk open, wel een dak, maar verder open)
De nachten zijn wel irritant, als blijkt dat er een gozer 2 meter verder ligt die echt TE hard snurkt. Het matrasje ging wel, maar toch slaap ik niet relaxed. Voel me nu dan ook echt als een gesmolten cavia ;)!!

Anyway, vandaag op onze vrije dag hebben de mensen van de organisatie ons meegenomen naar Mai Sae, een grensplaatje met Birma, welke bekend staat vanwege de reizigers die vaak even de grens overgaan om hun visum weer te kunnen laten verlengen. Daar hebben we op een lokale markt rond gelopen, heel leuk. Ik wist nog even een tosti te bemachtigen voordat de lunch met witte rijst er weer aan kwam, welke ik dan ook overgeslagen heb :D!
Verder zijn we nog naar een grenspunt gegaan waar maandelijks nog wel eens gevechten voorkomen tussen Birma en Thailand, raar idee als je dan zelf achter die zandzakken loopt ...
Na dit hebben we een plek bezocht waar apen rondliepen en grotten waren, ook hier wat rondgeneusd en de dag afgesloten met een bezoek aan de Golden Triangle. Dit is het 3-landen punt met Birma en Laos. Erg bekend en best grappig om heen te gaan!

Nu ben ik dus weer in het huis bij de stad en heb ik even snel een internetcafe opgezocht, omdat we morgenvroeg vertrekken naar Chiang Mai (Matthew, Loes en ik). De anderen blijven het weekend hier.
Dan nog 2 weken werken, maandag krijg ik te horen waar, en de laatste week sla ik over en ga ik met Loes mee naar Hoa Hin (badplaats) en Bangkok.
Loes vertrekt dan zaterdagochtend en ik zondagnacht. Mijn laatste weekend Bangkok wordt echt super, want ik heb afgesproken met mijn Engelse friend Kathryn!!!! Super gezelliggg! Ook Daniel, Tom en Nicole zijn er, dus het wordt een kleine reunie!

Het is dus aftellen vanaf nu, de tijd gaat heel erg snel en ik moet zeggen dat het me echt prima af gaat :D! Heimwee nog geen last van gehad, en met nog 3 weekjes te gaan komt dat waarschijnlijk ook niet meer.

Ga er een eind aan breien en al mijn fanmail even beantwoorden, nachtwerk, dat begrijpen jullie wel ;)!

Iedereen bedankt voor de reacties en tot het volgende verhaal!!!!

Een dikke kussssss

• 09 Maart 2007 - 14:46

Marjolein:

He Es!

Wow, wat een geweldig verhaal weer! Echt heel leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt daar en dat je het er zo goed afbrengt. Keep up the good work! De tijd gaat inderdaad snel, nog maar even en dan ben je alweer thuis. Geniet er nog van die laatste weekjes enne geen hond meer eten he ;) Ik was toch wel diep geschokt!

Dikke kus,
    Marjolein

• 09 Maart 2007 - 14:47

Mark:

Essie!!

Donders, arm hondje.. wel een beetje sneu om zo aan je einde te komen. Maar dat zal er wel bij horen ;) Leuk te horen dat je het nog steeds naar je zin hebt! Lijkt me best vet om een beetje aan zo'n schooltje te bouwen! Beter iig dan week in week uit op kantoor te zitten, zoals ik nu :( Anyway (om het kort te houden, want de plicht roept), veel succes en plezier nog en ik check je binnenkort weer!:)

Besos!

• 09 Maart 2007 - 14:48

Sas:

he maat!!
    jaja het schiet al op...maar nog 3 weekjes en dan ga je weer back naar Sliedrecht!!:D vind ik niet erg hoor ;)
    es je overtreft weer alles, hond?!?? moet er niet aan denken!!
    klinkt allemaal wel goed wat je daar doet!! je hebt t behoorlijk naar je zin en dat is mooi!!
    Werkse nog aan het huisje en veel plezier weer! miss ya!!
    dikke kus en knuffel!!

• 09 Maart 2007 - 15:53

Mamsie:

he esssie,
    ik heb het verteld aan dodi en twinkle en ze zitten nu al onder de bank, en als ik esther zeg dan gaan ze janken, dus bereid je maar goed voor op je thuiskomst.
    heel fijn dat je geen heimwee hebt, en dat .je ook nog kan bouwen, nou dat zullen we onthouden hoor.
    nou meid de rest mail ik wel zoals altijd en geniet ervan
    heel veel liefs en dikke kus mamsie

• 09 Maart 2007 - 17:17

Anita:

Hee Es de Bouwer... of moet ik Bob zeggen? Echte bouwvakkers eten ook alles he... Wat staat er voor morgen op het menu? Ik zie wel dat je je goed aan kan passen daar (al kost het soms wat moeite), das fijn! En af en toe tosti/pizza/ijs tussendoor heb je dan ook wel verdiend!
    Succes nog deze weken en natuurlijk veel plezier!
    xx Anita

• 09 Maart 2007 - 17:23

Inge:

ey chicka,
    Leuk verhaal weer zeg. Ben wel blij dat ik net gegeten had toen ik t van die hond las :(
    Heel veel plezier verder en wacht in spanning op je volgende verhaal ;)
    xx Inge

• 09 Maart 2007 - 18:03

Dodi En Twinkle:

woef woef.
    grrrrr grrrrrr woefffffff,
    au au auau ahoeeeeeeee!!!.
    woef woef woefffff.

• 09 Maart 2007 - 18:56

Merel:

dodi en twinkle zitten nu gelik bij en hondenfluisteraar die konden het verhaal van het arme hondje niet aan....maar ik vind je wel bikkel dat je gewoon hond eet...gelukkig voor ons en jammer voor jou dat je over 3 weekjrs weer terug komt...super om te horen dat je het zo naar je zin heb...en succes met bouwen...

dikke kussss

• 09 Maart 2007 - 19:06

De Achterbuurtjes:

Ha die Esther,

Ik hoor het al je hebt het prima naar je zin.
    Erg leuk om te lezen ook. Voor ons ook een hoop bekende dingen zoals Kanchanaburi, Chang Mai, Bangkok, Ayuthaya. We krijgen er gelijk weer zin in om naar thailand te gaan. Nou geniet er nog maar lekker van.

Norbert is gewoon jaloers op je "hond" eten. Hahahahaha

Marianne, Norbert en een dikke knuffel van Julien

• 10 Maart 2007 - 10:49

Kevin Kweetniet:

You ate dog!!! Je bent de eerste persoon die ik ken die dat gedaan heeft...;-)

Veel plezier nog!!!

• 10 Maart 2007 - 11:12

Floor:

Heey Es, eindelijk weer een reactie van mij! Echt een leuke ervaring! Ik ben blij dat ik Thailand op de 'vakantie manier' heb ontdekt en niet met dat harde werken maar zo te zien gaat het jou goed af! De tijd zal nu wel snel gaan. Dus geniet er nog maar lekker van! En in Hua Hin en Bangkok natuurlijk :). Wou echt dat ik weer even in BKK kon shoppen hihi.. Liefs, Floor

• 10 Maart 2007 - 16:49

Ger:

He chica,

Wat een wild verhaal weer! Ik ben zwaar geschokt, zodra je terug bent in het geweldige Sliedorp ga ik over Dodi en Twinkle waken, voordat jij weer een Thaise ingeving krijgt haha... Nou Es nog ff doorbikkelen, zie je snel.

Kussie

• 10 Maart 2007 - 16:59

Roza:

Heey es!
    Leuk om je lezen dat je t nog steeds naar je zin hebt en geen heimwee hebt. Krijg ook meteen zin om te reizen als k al die avonturen van jou lees:p haha. En stoer dat je t geprobeert heb, hond eten ;) haha.

Dikke kus Roos

• 10 Maart 2007 - 18:59

Naat:

Hey Es, doe is normaal man, HOND ETEN!! Jij snapt nu natuurlijk wel dat Sushi je niet meer zo lief vindt en niet meer met je om wilt gaan ;-) maar vindt t wel een knappe prestatie hoor bikkel! Moet zeggen dat je wel helemaal opgaat in de cultuur daar....
    Nou nog heel veel plezier en geniet er van! Ik hou je in de gate Laterrrr bro

• 11 Maart 2007 - 22:51

Emmy:

Zo te horen/lezen heb je het nog prima naar je zin, petje af hoor. groetjes emmy

• 12 Maart 2007 - 12:38

Erika:

Yo chica! Wat een verhaal weer joh! Ik lees dat iedereen erg onder de indruk is van je hond eten...nou ik ook hor! Volgens mij lust jij straks gewoon alles als je weer in Sliedrecht bent! Misschien voor mij ook een idee om daar heen te gaan ;) Nou idd nog maar 3 weekjes en dan zien we je alweer! Tot snellos! Je hebt ook nog mail van me xx Erika

• 15 Maart 2007 - 18:28

Dj Nasty !!!!!!!!!:

hey , zussie ik zie dat je heel veel meemaakt daar . echt superr allemaal , niet lang meer dan ben je weer @ home , njah geniet er nog maar ff van straks begint het normale leventje weer helemaal , is natuurlijk ook leuk met zon leuk broertje haha , maar goed ik heb het best druk met draaien enzz ,, het gaat superr ben nu ook dj leraar op dj scholen in nederland en moet veel draaien op evenementen en beurzen , etc etc dus het gaat goed ,, alleen ben wel moe hurm aar goed tot snel op jou eigen superfeest ... mensen die dit allemaal lezen op 6 april @ opusfour musiccafe in gorinchem esthers welcome back party !! .. oftewel eclectic m*therfuck dikke kus voor mijn zussiee !!!

• 15 Maart 2007 - 18:30

Dodi & Twinkle :

even seriues esther als je maar van ons afblijft !!!

• 15 Maart 2007 - 19:10

Tub:

Heey Bikkeltie!!!!

Zo zo een tijdje niet op je site gekeken (mij Excuses) maar zo te lezen heb je alweer meer meegemaakt dan dat ik in mn hele leven heb meegemaakt, hahahaha! Echt fantastisch om te lezen wat je daar allemaal doet!
    wel super ranzig dat verhaal van die gewokte hond!!!! dat je het nog geproefd heb joh, hahaha! wel fijn dat je het zo goed naar je zin hebt! en jaja het aftellen is alweer begonnen! is echt snel gegaan die 2 maanden! Nou heel veel succes nog met werken! en geniet van je laatse chill-weekie!

Dikke Kus TUB

• 15 Maart 2007 - 20:56

Floor:

Hoi,

We zijn zo onder de indruk, dat we binnenkort ook naar Thailand gaan. We gaan met Lucas en Jantien, ik heb er zin in. Ik houd me aanbevolen voor tips van waar we zeker naar toe moeten.

Groeten Floor

• 18 Maart 2007 - 09:21

Pascal:

Hey Esther! Heel veel plezier nog in Thailand! Geniet ook van die paar daagjes strand!
    Kus Pascal (ex-NHTV..)